Jumaat, 4 Ogos 2017

ESP Shaklee

Apa yang hebat sangat dengan ESP Shaklee sampai setiap kali stock sampai mesti sold out?

Hehe. Well tiada skema jawapan untuk soalan ni :)

Yang paling ketara is bila ada demand, stock mesti laku. Kalau takde demand mesti ada lambakan stock.

ESP ni sangat diperlukan oleh orang yang menjaga kesihatan, kecantikan dan stamina.

Macam syima sendiri, amalkan consume ESP nak masuk 8 bulan dah. Dari segi stamina, memang berbeza, boleh dah nak squeeze plan banyak-banyak dalam sehari. Selalunya syima surrender sebab ada anak lelaki ni stamina kena lebih. Faiq banyak sangat tenaga. Bila syima utamakan keselamatan dia, syima jadi letih.

While untuk hormonal balance aspect, syima dah kurang marah-marah. Sebelum ni, syima boleh kata senang nak naik angin sebab badan terlalu penat.

Dan yang paling best, Raya baru-baru ni, ramai orang kampung tegur kulit syima makin cantik dan putih. Actually takde lah putih, cuma kulit syima kurang berminyak berbanding dulu. Bila kurang minyak, kulit syima tak lebam. Nampaklah cerah sikit. Hiks! Liang pori makin kecil tau! ;p

Apa itu ESP?

ESP atau secara formalnya Energizing Soy Protein adalah protein soya berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk serbuk seperti susu tepung, ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran. Juga boleh dibancuh kosong yang hampir menyamai rasa minuman malt tanpa gula. Ia memenuhi jurang nutrisi dalam kehidupan harian kita.

Siapa perlukan ESP?

  • Individu perlukan tenaga tambahan
  • Individu yang ingin diet tanpa berlapar
  • Ibu menyusu
  • Penderita gastrik
  • Individu yang menjaga kesihatan kulit
  • Ibu berpantang
  • Ibu hamil
  • Warga emas
  • Individu bersukan atau bina badan

ESP dan ALFALFA diketahui baik untuk ibu menyusu. Apakah beza dua item ini?

Antara kandungan ESP ialah protein dan kalsium. Yang mana jika ibu menyusu amalkan ESP, susu lebih berkualiti dan pekat. InsyaAllah dengan izinNya anak susuan lebih kenyang.

Manakala, ALFALFA yang berupa 'jamu moden' membanyakkan penghasilan susu. Lebih sesuai untuk ibu yang berkeperluan tinggi. 

Bagaimanapun, kedua-dua item ini tidak berupaya membantu ibu ibu yang tidak menjaga masa pump/direct feeding yang berkait rapat dengan terms 'supply on demand'.

Kebaikan ESP
  • Membantu pembentukan sel sel baru
  • Menstabilkan hormon
  • Memberi rasa kenyang yang lebih lama
  • Pembekal tenaga
  • Mencantikkan kulit
  • Baik untuk jantung
  • Menambah susu ibu
  • Elak gastrik
  • Mengurangkan risiko pre-eclampsia



Shaklee Independent Distirbutor
Syima
ID shaklee 1241234
018-3252.507
Fb: Hasyimah Hashim
Ig: She.Vitaminhub

Tiada ulasan: