Khamis, 12 Oktober 2017

13 SEBAB SUSU BADAN BERKURANG

Susu badan berkurang merupakan satu ketakutan bagi ibu-ibu menyusu. Ketahui masalah sebenar disebalik penurunan susu ibu.

Sebagai ibu yang menyusukan bayi dengan susu ibu, pengurangan penghasilan susu ibu adalah sangat ditakuti. Berbagai andaian boleh dibuat si ibu antaranya tersalah makan, anak diberi makan oleg pengasuh walaupun belum 6 bulan, anak kurang sihat dan sebaginya.

Jom ikuti 17 faktor biasa susu badan ibu menyusu merudum:
  1. Faktor biasa yang dibincangkan ialah kurang pemahaman konsep demand and supply. Seeloknya ibu hamil yang merancang untuk menyusukan bayi sepenuhnya menuntut ilmu penyusuan dengan kaunselor bertauliah.
  2. Tidak memulakan penyusuan seawal yang mungkin (sejurus kelahiran). Antara sebab nya, hospital bersalin tidak mesra penyusuan susu ibu, masalah bersalin secara c-section dan kurang ilmu. 
  3. Umum mengetahui bahawa, ibu menyusu dilarang mengambil ubatan tertentu. Selain khuatir ubatan mempengaruhi susu ibu, ada juga ubatan yang mempengaruhi pengeluaran susu ibu. Sila maklumkan pegawai farmasi tentang status anda sebelum menerima ubat-ubatan. 
  4. Jumlah pengambilan air tidak mencukupi juga menyumbang kepada faktor utama. Setiap dari 25kg berat manusia, memerlukan 1 liter air. Ditambah lagi dengan keperluan untuk menghasilkan susu ibu, ibu menyusu WAJIB memastikan keperluan air mencukupi. 
  5. Mengandung semula juga mempengaruhi susu badan. Ini kerana hormon kehamilan akan meningkat, hormon untuk menghasilkan susu ibu menurun.
  6. Pengambilan diet yang tidak seimbang boleh menyebabkan susu ibu merudum. Protein adalah struktur utama susu ibu. Jadi pastikan pemakanan anda seimbang dan bukan makan kerana lapar. 
  7. Pengambilan pil perancang juga menggangu hormon. Sila berbincang dengan doktor untuk masalah ini. 
  8. Soda, kopi, teh, coklat adalah minuman yang tidak membawa masalah jikan diambil secara sederhana. Tetapi jika diminum secara berlebihan, ia akan mengakibatkan ibu menyusu mengalami dehidrasi. Maka penghasilan susu akan menjadi lebih perlahan dan berkurang.
  9. Kelahiran pramatang menyebabkan ibu dan bayi terpisah untuk pemerhatian. Jadi apabila kurangnya ransangan dari bayi maka, susu ibu akan merudum. Rujuk pakar laktasi semasa anda masih berada di hospital adalah lebih baik kerana pakar tersebut boleh memerhati kondisi si kecil.
  10. Datang bulan ketika dalam proses menyusukan juga akan menyebabkan susu merudum. Ini kerana tahap kalsium dan vitamin D (yang membantu penyerapan kalsium)  menurun dalam fasa tersebut. Walhal kalsium adalah salah satu komponen penting penghasilan susu.
  11. Jatuh sakit atau mendapat jangkitan sangat tidak dapat dielakkan. Kondisi badan yang kurang air, kurang makan dan pengaruh ubat-ubatan boleh menyebabkan susu ibu menurun.
  12. Kurang rehat / letih / lesu juga penyebab utama si ibu mengalami masalah ini. Ini kerana untuk menghasilkan susu, ibu telah membakar kalori yang cukup tinggi ditambah dengan pergerakan ketika bekerja dan sebagainya. Jadi jika ibu kekurangan tenaga, susu ibu boleh merudum.
  13. Tekanan perasaan, mental dan fizikal. Lumrah seorang wanita untuk kelihatan sempurna serba serbi. Adakalanya, ia memenatkan. Dapatkan bantuan dari keluarga atau suami untuk mengelakkan tekanan ini.

Di atas adalah antara faktor-faktor yang biasa menjdi punca susu ibu berkurang. Nasihat syima, dapatkan bantuan bagi menyelesaikan masalah yang telah dikenal pasti. 


Sebagai cadangan, pengambilan ESP ketika menyusu sangat membantu ibu ibu menikmati aktiviti penyusuan. 




Antara kelebihan ESP ketika menyusu ialah:-


1. ESP ADALAH PEMBERI TENAGA

ESP merupakan salah satu makanan/minuman yang mempunyai indeks glisemik yang rendah sekitar 39 sahaja. Indeks Glisemik yang rendah ini membuatkan ESP lambat dihadam dan tenaga dilepaskan secara perlahan. Jadi si ibu akan menikmati kenyang lebih lama dan tenaga yang berterusan.


2. ESP SUMBER KALSIUM DAN PROTEIN

Dua komponen utama penghasilan susu terdapat dalam ESP. Turut disertakan ialah 5 sumber Vitamin dan 4 sumber Mineral yang menyebabkan jurang nutrisi si ibu menjadi lengkap. Jadi sebagai contoh, ibu ibu tidak perlu memaksa diri untuk mendapatkan 3 biji telur sehari semata-mata untuk melengkapkan keperluan protein harian. Telur secara berlebihan juga penyebab kolestrol tidakbaik menjadi tinggi.


3. ESP MEMBANTU MENSTABILKAN HORMON

ESP yang mengandungi Isoflaven sangat baik untuk ibu menyusu. Secara mudah difahami, Isoflaven ini berfungsi untuk menstabilkan hormon. Apabila hormon stabil, penghasilan susu akan jadi mudah kerana isyarat yang dihantar terus ditafsir oleh otak tanpa sebarang halangan.




Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507



KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Rabu, 11 Oktober 2017

3 PETUA TERBAIK TAMBAH SUSU BADAN


"TAK SANGKA SUSU YANG DAH KAIS PAGI MAKAN PAGI TU MELIMPAH RUAH SAMPAI BASAH BAJU BILA AMALKAN PETUA NI"

Menjadi ibu bekerjaya sambil menyusukan bayi bukan mudah. Kadang kala memerlukan ibu ibu mencari jalan lain bagi memenuhi keperluan susu si kecil. Jom kita ikuti 3 PETUA TAMBAH SUSU TERBAIK yang syima berjaya amalkan dan berhasil. 

PETUA TAMBAH SUSU BADAN 1
  • 2 sudu besar halba
  • 1 genggam longan kering
  • 1 sudu besar gula pasir
  • 3 cawan air
Cara-caranya ialah basuh bahan bahan tadi (halba dan longan kering) dan toskan sehingga tiada air menitis lagi. Bahan-bahan yang dibasuh tadi kemudiannya direbus dengan 3 cawan air. Sebaik sahaja menggelegak, masukkan gula pasir yang disediakan. Sejukkan dan ia sedia diminum.

Rasanya seperti air laicikang.

PETUA TAMBAH SUSU BADAN 2
  • 1 botol soya Vsoy
  • 7 biji kurma 
  • 7 biji halba
Cara-caranya, kurma dan halba direndam dalam segelas air masak semalaman. Keesokan harinya, kisar soya Vsoy, kurma dan halba yang telah direndam beserta air masak rendaman bahan tersebut. Sedap diminum ketika sejuk.

PETUA TAMBAH SUSU BADAN 3
  • Beberapa helai daun pucuk betik
Cara-caranya, daun pucuk betik itu tadi, direbus/dicelur. Ia sedia dimakan begitu sahaja sebagai ulam mahupun dibuat pecal. Awas, ia boleh membuatkan pesta susu berlaku.



Sebagai ibu ibu bekerjaya, kekangan masa adalah salah satu faktor kenapa ibu ibu sukar untuk menambah susu badan. Tiada masa untuk merebus, tiada masa untuk mengisar apetah lagi untuk ke pasar mencari daun pucuk betik. 

Jadi ibu ibu begini memerlukan cara alternatif untuk meningkatkan penghasilan susu ibu supaya sentiasa dapat memenuhi keperluan si manja. 

Ibu ibu perlu mencari ikhtiar lain antaranya mendapatkan supplement sebagai milkbooster. Walaubagaimanapun, milkbooster adalah berbeza bagi setiap satu individu. Anda perlu cuba dan nilai sendiri yang mana satu berkesan untuk anda. 



KENAPA ESP SHAKLEE MEMBANTU PROSES PENYUSUAN?


1. ESP SHAKLEE MEMBERI TENAGA KEPADA IBU MENYUSU
ESP yang mempunyai indeks glisemik yang rendah berupaya memberikan tenaga lebih lama. Secara purata, ibu-ibu menyusu kehilangan 200-500 kalori sehari ketika menyusukan bayi. Sekiranya ibu menyusu tidak dapat makanan secukupnya, ibu akan mengalami keletihan melampau. Ini akan mempengaruhi penghasilan susu buat si manja. 
Penyusuan membakar lebih kalori si ibu sekaligus menyebabkan si ibu keletihan dan kurang tenaga jika tidak mengambil makanan rendah indeks glisemik.  
Indeks glisemik ESP Shaklee adalah rendah iaitu sekitar 39. Ia membantu ibu menyusu mendapat tenaga secara berterusan.

Secara mudahnya, semakin rendah Indeks Glisemik semakin perlahan proses penghadaman berlaku. Apabila proses penghadaman berlaku secara perlahan, tenaga juga turut dilepaskan secara perlahan dan berpanjangan.

Bagi makanan yang mempunyai Indeks Glisemik tinggi pula, ia menyebakan makana mudah dihadam dan karbohidrat akan senang tersedia untuk kegunaan otot dalam kadar segera. Sebagai contoh selepas pengambilan nasi ( Indeks Glisemik tinggi), kita kan cepat berasa lapar kerana karbohidrat telah betukar kepada tenaga dengan kadar segera. 


2. ESP SHAKLEE MENGANDUNGI PROTEIN DAN KALSIUM
Setiap sajian ESP Shaklee mengandungi keperluan protein dan kalsium. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan penting dalam susu ibu. 
Setiap sajian ESP mengandungi protein dan kalsium yang diperlukan
Pengambilan ESP Shaklee adalah sebagai pelengkap jurang nutrisi yang dialami oleh si ibu.  Menurut Ohio State University, ibu menyusu harus mengambil 71 gram protein setiap hari. Ia bersamaan dengan 3 biji telur sehari. Manakala, setiap sajian ESP menyamai pengambilan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu.
3. ESP SHAKLEE MEMBANTU MENSTABILKAN HORMON
ESP mengandungi Isoflaven yang sangat baik untuk ibu menyusu. Isoflaven merupakan struktur yang kimia yang hampir sama dengan estrogen. Kerana persamaan ni, Isoflavens dapat mempengaruhi aktivitiestrogen kita. Tergantung dari jenis reseptor estrogen dalam sel-sel, Isoflavens dapat mengurangkan atau meningkatkan aktiviti estrogen itu tadi. Isoflavens dapat bersaing dengan estrogen pada reseptor yang sama sehingga mengurangkan risiko kesihatan akibat daripada kelebihan estrogen. 

Bila ini berlaku, hormon ibu menyusu sangat stabil. Yang mana untuk menghasilkan susu, si ibu perlu mempunyai hormon yang sangat stabil. 
KESIMPULANNYA, selain mengamalkan petua, tips dan supplement, ibu menyusu perlu faham konsep supply dan demand. Ini kerana jika adanya demand, barulah isyarat penghasilan susu akan dihantar ke otak. Jika tidak, sebaliknya akan berlaku. 
Dapatkan juga sokongan ahli keluarga terdekat dan juga suami tersayang. InsyaAllah akan dipermudahkan proses penyusuan si kecil selama 2 tahun. 
Sekian. 

Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507



KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Rabu, 4 Oktober 2017

TESTIMONI ESP SHAKLEE KULIT CANTIK

Dalam entry ni, syima nak compilekan semua testimoni ESP untuk kecantikan kulit. Lumrah wanita semua nak cantik cantik. Kalau boleh nak flawless macam artis. Ataupun nak kulit cantik macam artis korea.

Testimoni ESP untuk jerawat batu. ESP membantu membaiki sel kulit yang rosak akibat jerawat besar dan bernanah. Tak lengkap dengan tu saja, customer mengamalkan Vitamin C untuk mempercepatkan penyembuhan luka akibat jerawat. Manakala, penggunaan Vitamin E untuk memudarkan parut.

Customer juga amalkan collagen untuk mengembalikan keanjalan dan menutup lubang lubang bekas jerawat. Lihat hasil setelah customer menambah Vivix.

Testimoni ESP untuk wajah kusam dan berminyak. Wajah customer berparut, jeragat dan berjerawat semakin baik setelah menggunakan ESP. Kulit berminyak juga semakin baik.

Testimoni ESP untuk kulit kusam dan berjerawat. Salah satu faktor jerawat adalah ketidak stabilan hormon. ESP membantu customer ni dengan stabilkan hormon dan customer kini kurang berjerawat dan tidak kusam.

ESP, PROTEIN SOYA TERBAIK DALAM PASARAN
  1. Merupakan soya non-GMO (non-Genetically-Modified-Organism)
  2. Diproses menggunakan air seperti soya homemade (tanpa bahan kimia/bahan peluntur) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones iaitu genistein dan daidzen.
  3. Satu tong/canister ESP bersamaan 30kg kacang soya yang memberikan tenaga dan kesan kenyang yang lebih lama. 
  4. ESP Shaklee merupakan satu-satunya protein shake dalam pasaran yang menyediakan 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan dalam badan dan perlu diambil dari sumber luar.
  5. Turut mengandungi 5 sumber Vitamin dan 4 sumber Mineral yang sesuai untuk setiap lapisan umur dan jantina.  
  6. Mengandungi 14g protein kacang soya setiap sajian yang baik untuk kesihatan jantung.
  7. Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 yang membuatkan ia sesuai untuk penhidap diabetes.
  8. Setiap hidangan ESP menyamai 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu.
  9. Rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik dan mudah diserap oleh tubuh dan tidak membebankan buah pinggang.
  10. Turut membekalkan 50% keperluan kalsium harian di setiap hidangan. 
  11. Mengandungi fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous.
  12. Memberi tenaga dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan tenaga secara berterusan dalam jangka masa yang lebih panjang. 
  13. Tiada perasa, tiada pewarna, tiada kafien, tiada pemanis atau bahan seumpamanya.
  14. ESP sesuai untuk Vegetarian yang memerlukan sumber protein.
Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507

KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Isnin, 2 Oktober 2017

BASIC KECANTIKAN KULIT



Selepas terjebak dengan ESP dan Vitamin C tahun lepas, jerawat mula malu-malu nak tumbuh. Dan bila pakai powder, dah tak berbiji dan berkerak (sebab dulu pori terbuka).


Now, syima sangat in love with these two item!

Jimat. Tahan 2-3 bulan untuk ESP while Vitamin C tahan 6 bulan.

7 KEBAIKAN ESP 
  1. memperbaiki dan bina sel yang rosak
  2. menambah tenaga
  3. menstabilkan hormon
  4. kulit lebih glowing
  5. mengecilkan pori
  6. breakfast segera yang kenyang lebih lama
  7. elak gastrik dan pedih ulu hati
7 KEBAIKAN VITAMIN C
  1. menghilangkan sunburn
  2. menyekatakan tona kulit
  3. pulihkan luka lebih cepat
  4. kecutkan jerawat
  5. pudarkan parut
  6. menggalakkkan penghasilan collagen
  7. elak gusi berdarah
testimoni Vitamin C kulit cantik

testimoni ESP tambah tenaga

testimoni ESP kulit cantik

testimoni ESP dan Vitamin C kulit cantik

Seronok sangat bila item ni tahan lama dan berkesan. Jangan malu nak whatsapp syima di 0183252507 tau. Setiap customer syima akan dapat consultation percuma.


Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507



KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Ahad, 17 September 2017

syima,rakan shaklee anda

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.

NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahki Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe